Hej mina vänner! Hur mår ni i värmen? Vad äter ni för något? Det kanske låter gott?

Här ute på Rossö lunkar dagarna på, tog ett tag för mig att komma ner i varv men nu när jag är nedvarvad sover jag mest hela tiden: tupplur efter frukost, somna i skuggan, lägger mig tidigt. Cyklar lite, badar i jättevarmt saltvatten, åker på utflykter, löser korsord och spelar spel. Typ så.

Första kvällen gjorde jag (precis som varje år) skaldjurspasta fast bara på räkor, saffran, vitlök, paprika och sparris. Lika gott och enkelt jämt.Har ont i foten sedan bröllopsincidenten. Alltså ÄNNU.

En kväll köpte jag kräftor och gratinerade med vitlökssmör med dill och citron och åt med bröd och iskallt ljust rosé och sån räksallad jag brukar göra på räkor, västerbotten och dill. Douze points.

Godisaffärerna i Strömstad och längst gränsen är ALLT! För dig som inte varit där så är de stora som Ica Maxi.

En dag köpte jag varmrökt lax som vi åt med sparris och potatis och skagenröra. Att det enklaste alltid är det godaste?

Men vi fick rökt lax över, så kvällen efter åt vi SÅ GOD pasta med röra (laxen som jag mosade ihop med peppar, citron, CF, äpple), avokado och sparris. Jättejättegott.

Apropå rester så grillade vi korv en dag och fick lite över som blev pyttipanna ihop med potatisen från laxen. Älskar pytt! Även om du inte hinner äta den = frys in och ta upp en stressig dag. Kräftskalen blev fond och laxen som sagt en röra. God på toast eller i lunchbaguette eller som jag gjorde i pasta.En kväll, efter en dag i Grebbestad, cyklade vi ner till stranden med en flaska bubblor ganska sent. Vi var helt själva (man är det här på kvällar och tidiga morgnar = lyx). Vi badade och drack bubblor om vartannat och vattnet har nog aldrig varit så varmt.Väl hemma igen blev det bara en snabb sallad till middag. Parmaskinka (som inte var speciellt god…), melon, fina tomater och överblivet bröd och vinägrett. Så enkelt och gott.Som sagt, jag tyckte inte att parman höll måttet riktigt så jag försökte göra “bacon” av det dvs smula och torka i ugnen. Gjorde som en carbonara (fast med västerbotten pga glömde köpa parmesan) och med massa ruccola och zucchini och tomater som rostat jättehårt och det blev otroligt gott. Ikväll ska vi äta makrill och sen har vi inte så många dagar kvar här på ön. Hoppas att ni har en fin sommar och äter gott! Släng inte era rester!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code