Hej amigos!

Vilken rolig matvecka jag har haft. Jag sa ju att jag inte hade handlat något i söndags och hade som mål att BARA laga mat av det jag hade i kyl, frys och skafferi. Jag vet inte hur ni är, men jag är rätt töntig med smådetaljer ibland. Till exempel om jag ska göra bolognese, så har jag glömt att köpa parmesan. Eller om jag ska göra tacos och har slut på koriander. Då blir det katastrof. Halva grejen ju. Så tänkte utmana mig själv att inte vara så jävla töntig.

Och hur har veckan gått då? Jo, tackar som frågar.

I söndags åt jag ju god lammstek med potatis.

I måndags åt jag en enkel omelett med stuvad svamp/bondbönor och grönsallad.

I tisdags gjorde jag min thaifärs nedan (samma som jag gör JÄMT ursäkta att jag tjatar), fast hade glasnudlar till i stället för ris. Blev väldigt gott.

I onsdags drack jag drinkar på Gondolen med baby gurl Maja. Snacksade i baren i stället för att äta middag hemma. 

I torsdags gjorde jag en jävligt god aglio e oglio som dock blev SVINSTARK. Brann i näsborrarna efteråt och hann inte fota, tyvärr.  Men det gör man helt enkelt genom att hetta upp bra olivolja, vitlök, chili och svartpeppar i panna och vända ner al-dente-spaghetti. Jag hade för mycket chili men även hackad basilika och parmesan. Gott.

I går fredag trodde jag att min plan skulle spricka för you know, fredag är fredag, men INTE DÅ. Jag lyckades trolla fram en fullvärdig fredagsgryta med torsk, kålrabbi (SÅ GOTT?),  morot, ett kuvert saffran, hela tomater på burk, bönor och lök. Mysigt och gott. H tog två stora portioner och då blir jag alltid som ett barn.

I dag lördag vaknade vi tidigt, jag åt knäckemackor med avokado och en fransk körsbärsyoghurt i sängen. Nu har vi städ hemma (unnar oss en rejäl vårstädning) och jag sitter på Snickarbacken och skriver på mitt hemliga projekt och äter rulltårta (efter att Sofie hypade den är det ett måste när man är i krokarna).

Ikväll tänkte jag göra lammrostbiff, haricots vertes, pommes och rödvinssås (som jag hade över från förra veckan). En riktig lördagsmiddag direkt från frysen. Ännu ett argument att köpa många fina detaljer på en gång från Jannelunds. Lyxigt ekokött varje gång man fiskar upp något från frysen.

Och än är inte kyl och frys tomt. I morgon söndag tänkte jag till exempel göra en linsbolognese eftersom jag har lite morot, hela tomater på burk, basilika och parmesan och pasta kvar. Och i frysen har jag även hittat bär och frukt som räcker till många goda smoothies (ni skär väl ner och fryser ner frukt som håller på att bli gammal?).

Mycket kul projekt måste jag säga! Testa ni med.

Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code