Är det inte knas och kul egentligen hur smaken utvecklas? Många saker som jag aldrig trodde att jag skulle gilla när jag var liten (kaffe, skaldjur, rå fisk) älskar jag nu, precis som sig bör. Men vissa saker går bara inte att få ner. Här är mina, vilka är dina?

 • Kaviar
 • Kokt ägg. Kan på riktigt kräkas rätt ut om jag äter typ en röra och sen inser att den innehåller hackat kokt ägg, utan att ens ha hunnit känna det. Är det vanligt? Mina syskonbarn är likadana (från att de var bebisar), så kanske något genetiskt? Kan i alla fall inte tänka mig en enda äckligare grej än kokta ägg.
 • Nougat
 • Mintchoklad
 • Apelsinchoklad
 • Soltorkade tomater
 • Pesto
 • Bröd med fel pålägg
 • Svamp (gillar dock kantareller och svamp i mixad form)
 • Kapris
 • Färdiga röror typ räksallad eller sån kycklingröra. Ryser.
 • Räkor i lake eller vad det heter
 • Köpt majonnäs (förutom hellmans) smakar ju helt sjukt?
 • Dillchips
 • Sån smörgåsskinka i pressade runda tjocka blanka skivor
 • Pizza”skinka”
 • Crabsticks
 • “Skaldjursmix”
 • Chai-te. Har över lag svårt med “juliga” smaker typ kanel
 • Färdiggrovmalen svartpeppar? Små hårda korn utan svartpepparsmak som bara fastnar i saker?
 • Citronjuice på flaska……..
 • Smör som inte är smör eller Bregott, dvs typ “lätta” eller “flora”. Brrr.
 • Jätteräkor/scampi. Inte bara av miljöskäl utan även pga hemsk konsistens?
 • Minimajs
 • Läskiga saker på burk: sparris, ärtor, potatis…
 • Fullkornspasta aka sågspån
 • Färdigmarinerade saker: kyckling, grillkött. Näe.
 • Blött bröd typ wraps som legat eller en hamburgare med för mycket vätska
 • Lever, njure, hjärta etc
 • Grillkrydda/allroundkrydda/torkad dill
 • Vita bönor i tomatsås
 • Quorn……….. går bara inte
 • Sånna bruna bönor…
 • Äckligt köpebröd. Finns gott också men mjukt äckligt köpebröd ser jag ingen anledning att äta. Blir bara på dåligt humör.
 • Chiapudding… just not for me
 • “Rolig” mat. Skulle ALLLLDRRRIG äta något som ska se ut som maskar, ögon, blod eller något annat “kul”.
 • Färdiga wok-grönsaker
 • Sån ärtor-paprika-majs-mix
 • Banan. Har true story aldrig ätit en banan. Smakat såklart, och har dem i min smoothie, men aldrig ätit en sådär rakt upp och ner.
 • Överkokta grönsaker typ broccoli och blomkål. Skolmatstrauma?

Vilka är dina?!!! Ska nog förresten göra ett inlägg med mina godaste grejer för att väga upp? Eller?

16 thoughts on “Saker jag helst inte äter

 1. ÄLSKAR denna typ av inlägg! Mina äckligaste grejer är
  Banan – i alla dess former
  Äpple
  Mjölk – alltså att dricka
  Inälvsmat ink. leverpastej
  Salladskyckling
  Ihoppressaade köttprodukter, typ balkankorv/skinka etc.
  Kokt falukorv
  Kvarg
  Blött bröd
  Slemmig mat

  1. Åh fy fan KVARG, där sa du något. Usch tvi vale. Kokt falukorv woaaah. Min måste vara REJÄLT stekt, då tycker jag iof att det är svingott. Men kokt korv…. samma med kokt varmkorv med vätska som sprutar när den spricker av tänderna. Går bara inte.

 2. Det finns så mycket äcklig mat! Här kommer min lista:
  – banan
  – tillagad kål
  – gröt
  – rödbetor
  – chèvre
  – tomatkross (om den inte kokas länge med många kryddor, tomatkrossmaken är hemsk)
  – gelé (godis, på tårta)
  – fullkornspasta
  – chips med sourcreamsmak
  – roiboste
  – kalaspuffar
  Måste också lägga till fett och senor på kött, det är anledningen till att jag slutade äta kött för 14 år sen. Så äckligt. Tröttnade på att dissikera mat.

  Skulle gärna läsa listan på goda grejer, men också lista över barndomsmat.

  1. Haha, många bra här! Chèvre har jag också svårt för i fast form. Måste vara varm och mjuk. Fullkornspasta ARE YOU KIDDING? Typ det äckligaste som existerar i världen. Gelégodis och skumgodis typ kräks jag av, och du har sååå rätt i tomatkrosset.

   Men förvånad över kålen! Det är seriöst bland det godaste jag vet. Är det typ kokt du tänker på eller gillar du inte ens knaprig rostad eller grillad kål?

   1. Jag vet inget äckligare i hela världen än kålpudding. Jag har provat äta kål både bakad, i soppa, i gryta och på alla möjliga vis men det smakar PRUTT.

 3. Här har vi hittat vår skiljepunkt! Kålpudding är bland de absolut godaste rätterna jag vet. Sötknaprig kål, köttfärs, potatis, sås, lingon WOW. Kanske är som en sån där koriandergrej, som ligger genetiskt hos vissa och hos vissa inte?

  1. Ja, kanske. Jag känner dock ingen som är lika emot tillagad kål som jag. Kanske får jag en kompis i det här kommentarsfältet? 🙂

 4. Det finns två nivåer. Let’s kalla dem “röd” och “svart”. Röd är sådant som jag helst undviker om jag kan välja, men som jag kan få ner av artighetsskäl. Svart är döden.

  Svart:
  Blekselleri
  Svensk gul curry
  Koriander (som jobbar sig mot röd nivå)

  Röd:
  Kassler
  Citrus i choklad
  Zest (man skalar apelsiner av en anledning)
  Groddar på mackor eller i wraps
  Älskar mint och älskar lamm, men mintgelé till lamm är ondska

 5. Jag var också chiapuddingsmotståndare tills jag provade receptet nedan. Du kommer stryka den posten från din lista (jag lovar!) – och sjunga en liten truddelutt av lycka – när du provat receptet nedan. Fatta att 4 minuters jobb blir 4 frukostar/mellanmål. OBS! Kokosmjölken måste vara Änglamarks. Viktigt. Alla andra jag provat klumpar sig. Den kryddiga granolan till är ett måste också!

  https://www.ica.se/recept/kokos-och-chiapudding-med-bar-723220/

  Men ha för guds skull ingen torkad frukt med i granolan. Vidrigt. I alla dess former.
  Och messmör.
  Du kan lägga stenbitsrom till listan också. Tvi!
  Såna där färgglada godisägg som dyker upp till påsk är också närapå oätbart.

  1. Får nog ta dig på orden och testa detta då! Kan återkomma efteråt! 🙂 Hahaha, messmör tycker jag kan va så JÄVLA gott. På typ polarkaka, kanske en gång per år… Men alltså de där godisäggen?! FY FAN vad vidriga de är. Och så besviken man blev som barn när man var sugen på godis och fick ett tungt påskägg och så låg det bara sånna i :((((( Finns dock mycket äckligt godis men mina gemensamma nämnare är: godis utan salt eller surt på eller choklad med sprit i. Usch.

 6. Jag känner mig så udda för det enda jag kommer på är grapefrukt. Ställer annars rätt höga krav men är det dåligt är det ofta smaklöst, äta det kan jag.

   1. Men kinderna drar ju ihop sig av beskan? Minns alltid hur juicen på grape ser så god ut utomlands, så varje gång kliver jag på men blir alltid lika besviken. Nåväl, var ett tag sedan så kanske dags igen, inte minst för frukosten med grape och svart kaffe som nästan känns som en institution? Vill kunna ta den, sorglöst.

    1. Testa att strö lite socker eller råsocker (kanske blandat med lite mynta) över en blodgrapehalva och stek sen snabbt i supervarm panna med snittytan nedåt så att den blir lite karamelliserad. Mjukar upp beskan lite och är jättegott till frukost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code