LAX! Emellanåt är jag så trött på lax att jag mår illa. Men så kommer sommaren tillbaka och det blir gott igen. Absolut godast tycker jag att det är med varmrökt. Men nu hade jag en fin sida som jag la i folie med smör och citron och dill och peppar och hällde lite vatten i formen och lät gå långsamt på svag värme i kanske 45 minuter? Blev saftig och god. Till den gjorde jag min favvopotatissallad med syrligt grönt äpple, sparrisknoppar, rom, pepparrot och massa dill. Krämigt och gott och enkelt till och klarar sig ett par fina dagar i kylen.

Sen hade jag några ensamma dagar i torpet. Det är otroligt skönt att vara själv ibland. Kanske gjorde jag mig en drink. Har kokat sån rabarbersirap i år igen. Gott att hälla en skvätt i bubbelvatten eller i prosecco eller i en drink. Ovan är prosecco + rabarbersirap + mynta och några droppar hallands fläder. Jag gör helt enkelt så att jag kokar rabarberbitar i vatten med massa socker. Ta inte så mycket vatten, för det ska bli lite tjockt. Mycket socker ja, men hallå det är sommar.

Kanske låg jag på kökssoffan och läste böcker och löste korsord.Ensammiddag: korv med bröd på trappan. Dröm!!! Älskar fan korv med bröd!!!

Jag gick i skogen. Nästan överväldigande vackert och tyst. Kände mig nyfrälst.

Vattna tomaterna behövde jag också göra.

Och ta en liten kvällsöl på trappan. Är så lycklig här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code