Veckans mat: 2

Mat

Så har det varit en alldeles ny vecka igen. Då åt och lagade jag enligt följande:

Måndag: Vi hade ädelostsås över från Trettondagsafton. Den gjordes för övrigt med vitt vin, kycklingfond, grädde och någon vanlig blå Ica-ädel. Den hamnade denna trevliga måndag i en stor panna med penne som jag sedan smulade bacon över. Ojsan vad gott?

Till lunch gjorde jag förresten en jättegod sallad. Fanns några rostade potatisar över från samma middag som jag hackade ner tillsammans med selleri, isberg och avokado och vände runt i en dressing på lime, yoghurt och chili. Åt med parmesan på.

Tisdag: Till lunch åt jag ännu en korv med bröd i farten på en barnvagnspromenad. På kvällen kom mamma och Pernilla på besök och jag gjorde tacos på fläskfärs med hoisinsås, coleslaw och syrlig gurka.

Onsdag: Till lunch åt mamma, Henrik och jag på underbara Viet Kitchen som nu öppnat i Skrapan. Hoppas ingen har missat det? Jag åt Pho Bo Kho som är en megafavorit när det är kallt ute. Som en kryddig kalops, fast godare. På kvällen skulle vi iväg på konsert och vi åt därför bara lite rester från gårdagen innan vi behövde dra till Tele2 för att hylla LeMarc.

Torsdag: Till lunch åt mamma och jag på ett nytt sushiställe i kvarteret som var otippat gott och hade supergullig personal. Till middag gjorde jag tomatsoppa med yoghurtklick och koriander + quesadilla med ost och avokado.

Fredag: Min bästis Erik är i landet ett litet tag. Vi hängde runt på stan hela dagen, åt lunch på Viet Kitchen hehe. Jag tog en Banh Mi dagen till ära. På kvällen blev det ännu en pasta med ädelost och bacon efter min makes önskemål, och eftersom det fanns allting hemma var jag inte sen att göra honom glad.

Lördag: Vi tog med Erik till Island Hoppers som vi gillar så mycket. Senaste gången jag var där var med Jens och det var skitvarmt och jag var typ en vecka efter beräknat förlossningsdatum. Lustig tanke nu efteråt, att man ens gått runt och vankat och väntat? Jaja, i alla fall! Sedan tog vi dagens kaffe på Morelli. Till middag på kvällen blev det ugnskyckling, bea och tomatsallad, även detta efter killönskan. Men eftersom tomaterna är ur säsong blev det mest ruccola tbh. Och klyftpotatis. Jag bakade dessutom frallor till frukost, tycker ändå att det är värt att nämna?

Söndag: Här svängde jag ihop en gryta på ugnsrostad aubergine, kikärtor och tomat. Ris. Limeyoghurt, smulad feta. Och små bröd som jag stekte upp i panna på lite deg jag sparat från frukostfrallorna. God söndagmiddag!

Föregående
Föregående

Veckans mat: 3

Nästa
Nästa

Trevliga ting: Tradera kitchen edition