Retrograd i mitt kök

Mat

Det sägs att det är ”mercury retrograde” igen. Om jag hade trott på sådant hade jag sett tydliga tecken på detta i mitt kök just nu. Ingenting går som det ska! Ett axplock av de tillfällen då universum har fuckat mitt flow de senaste dagarna:

  • Jag bakade frukostfrallor på samma sätt som jag bakat frukostfrallor i åratal, men två gånger på raken har de blivit döbakta. Fick bli knäckebröd i ren och skär frustration.

  • Jag har kokat ris på samma sätt som jag kokat ris i åratal, men med resultatet risgrynsgröt.

  • Jag skulle baka min mormors havrekex och var så pepp. Nej men jag hade kletig smet i hela köket, fick inte för något i världen till rätt konsistens. Till slut slängde jag en stor stenliknande trekilosklump rätt ner i sopen.

  • Jag skulle stuva potatis till gravlax men brände både mjölk och potatis, så även här fick knäckebrödet hoppa in på inringning.

  • Jag skulle göra världens absolut enklaste maträtt, det vill säga ugnspannkaka. Ut från ugnen kom någon slags äggröra i form.

Med mera, med mera! Exemplen ovan var regelrätta dikeskörningar men det sista har liksom… ingenting jag lagat blivit speciellt bra/gott? Är det inte helt fruktansvärt vad stjärnor och planeter utsätter oss för? För själv tar jag inget som helst ansvar för dessa missöden. För att se det positiva i det hela så känns jättebra att ha något att skylla på.

Jag har också insett att det engelska kungahusets devis ”Never explain, Never complain” är ett så otroligt bra motto att ha i en relation kopplat till matlagning. Första halvan av uttrycket gäller kocken (nedhypa inte maten trots att du själv är missnöjd - tanken kunde likagärna ha varit hämtpizza eller laxknäcke redan från början), och andra halvan gäller den/de som ska äta (påpeka aldrig NÅGOT negativt när knivar och stekpannor finns tillgängligt). Håller man sig till det så kan man faktiskt äta lite halväcklig mat och sedan gå vidare i livet med relationen i behåll. Julefrid.

PS! Denna omgång retrograd sägs vara slut 1 januari så jag kommer i alla fall överväga att ta det säkra före det osäkra på nyårsafton!

En bild på vidrigt ful äcklig ”ugnspannkaka”.

Föregående
Föregående

Veckans mat: 51

Nästa
Nästa

Morgonfragment